Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

De laatste jaren zijn steeds meer mensen en bedrijven zich bezig gaan houden met het milieu. Voor bedrijven betekent dit veelal door producten om een milieuverantwoorde manier te produceren. Dit is ook wettelijk verplicht in Nederland. Daarnaast doen bedrijven er zelf ook aan door bijvoorbeeld kantoorartikelen in te kopen die uitsluitend milieuverantwoord geproduceerd zijn. Er kan ook gedacht worden aan sponsoring van een goed doel op milieu gebied. Bijvoorbeeld een fonds wat opkomt voor de regenwouden in Brazilië.

-groene-wereld-bolHet is ook erg belangrijk om als bedrijf het goede voorbeeld te geven. Bedrijven hebben een maatschappelijke functie. U kunt als bedrijf andere bedrijven en consumenten motiveren om verantwoord met het milieu om te gaan. Het zijn al kleine dingen die vooruitzicht bieden zoals het scheiden van afval en milieuverantwoorde producten inkopen. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk. Als u zich als bedrijf bezig houdt met de maatschappij in de vorm van de samenwerking met goede doelen dan zult u van veel consumenten sympathie krijgen. Het is wel handig om u aan te sluiten bij een goed doel wat aansluit bij de missie en visie van uw eigen bedrijf.

Voor bedrijven in de metaal & techniek kan gedacht worden aan een stichting voorlichamelijk gehandicapten mensen die gehandicapt zijn geraakt door de werkzaamheden in de metaal en techniek. Of een stichting voor zieke kinderen. Kinderen zijn de toekomst het is als maatschappij in het algemeen erg belangrijk om in kinderen te investeren.

man in rolstoel copy