Kiezen voor zuinige bestelauto’s

Om twee redenen worden de zuinige bestelauto’s steeds populairder. Ten eerste zijn ze ecologisch beter te verantwoorden en ten tweede zijn ze goedkoper in gebruik. Het is niet voor niets dat fabrikanten steeds meer de nadruk leggen op zuinigheid.

Door de hoogte van de brandstofprijzen en de fiscale voordelen die te realiseren zijn, wordt het verbruik van de auto belangrijker. Alleen al op de brandstof kan er eenvoudig honderden euro’s per jaar bespaard worden. De Belastingdienst hanteert ingewikkelde tabellen waarin de hoogte van de bijtelling worden afgelezen.

 

Zuinigste bestelauto’s

De ANWB heeft inzichtelijk gemaakt welke bestelauto’s het zuinigst zijn. Voor de kleine, middel en grote bestelauto’s hebben ze een top tien samengesteld van zuinigste auto’s. De winnaar bij de kleine bestelauto is de Citroën Nemo met een verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer voor een consumentenprijs van €12.740 exclusief BTW en BPM. In de klasse middel is de Volkswagen Transporter 2.0 TDi 84kW L1H1 BlueMotion de winnaar met een verbruik van 5,8 liter per 100 kilometer. De consumentenprijs bedraagt €24.400 exclusief BTW en BPM. Bij de grote bestelauto’s is de Mercedes Sprinter 213 CDI 3 de winnaar met een verbruik van 6,5 liter per 100 kilometer. Deze bestelauto kost €27.318 exclusief BTW en BPM.

zuinigebestelauto