Flexibel personeel, gemak voor de baas

78490771Personeel flexibel inzetten. Dat is één van de punten uit het sociaal akkoord dat het kabinet met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers hebben bereikt. Wat niet is veranderd is dat werkgevers nog steeds graag flexibel omgaan met hun personeel. Maar hoe regel je dat als baas?

Er zijn verschillende manieren om je personeel ‘flex’ in te zetten. Eén daarvan is het nu populaire ‘payrolling’. Het is een echte trend, waar veel bedrijven al gebruik van maken. Simpel gezegd gaan werknemers werken onder het CAO van uitzendkrachten. Dat betekent lagere kosten, hoger netto loon voor personeel en een goede pensioensregeling. Maar voor werkgevers betekent het minder administratiezorgen, daar die worden uitbesteed aan een payrollbedrijf.

Maar er zijn andere mogelijkheden. Speciale contractvormen, waarmee je je medewerkers flexibel bindt. Dit kan door een 0-urencontract te bieden, of met een min-/maxcontract of inleencontract. Al deze contracten werken net even anders, maar werken allen flexibeler dan een vast contract.

Steeds vaker ook gaan bedrijven metZZP’ers in zee wanneer ze bepaalde projecten doen. Vooral wanneer er, al dan niet tijdelijk, specialismen nodig zijn. Niet ieder bedrijf zal hier voor kiezen, want met freelancers in dienst wordt de administratie wel een stukje lastiger bij te houden.