CAO

Net als voor ieder ander beroep is het verstandig om u te verdiepen in uw cao. In de cao, ofwel collectieve arbeidsovereenkomst, van de metaaltechniek staan al uw rechten en plichten beschreven. In uw arbeidscontract staat dit veelal beschreven. Regelmatig komt het voor dat u hier veel onduidelijkheden tegenkomt. De website www.fwmcao.nl . is een handige site waar alles beschreven staat over uw cao. Op deze website over de cao voor de metaaltechniek vindt u dezelfde informatie maar dan compacter en duidelijker. Naast de belangrijkste informatie over de cao, vindt u op deze website ook het laatste nieuws uit de sector metaaltechniek. Voor zowel werkgevers als werknemers is deze site aan te raden.

Als u geïnteresseerd bent om u aan te sluiten bij de vakbond van de metaaltechniek kunt u zich aanmelden bij de CNV Metaaltechniek. De CNV Metaaltechniek is de vakbond van de sector metaaltechniek. De vakbond zet zich in voor de rechten van werknemers. Uiteraard kunt u hen altijd benaderen bij klachten over arbeidsvoorwaarden, werkdruk of over andere aspecten met betrekking tot uw werkzaamheden. In de metaaltechnieksector zijn verschillende cao’s. Het is voor u als werkgever en werknemer handig om het cao-boekje te bestellen. In dit cao-boekje vindt u alle benodigde informatie die u moet weten. Het is ook handig dat alles in een oogopslag duidelijk is. Voor werkgevers is er ook het functiehandboek.

CAO_boek_schuin_2012In dit functiehandboek vindt u alle plichten die u heeft met betrekking tot openbaarmaking van de diverse functies binnen uw bedrijf. Het is aan te raden om u als werkgever en werknemer goed te verdiepen in uw rechten en plichten. Zo komt u nooit voor verassingen te staan en dit neemt gelijk veel onduidelijkheden weg, wat ook erg prettig is.

Het cao-boekje maakt alles al duidelijk maar het kan uiteraard voorkomen dat u alsnog met veel vragen zit. U kunt dan het beste contact opnemen met de vakbond CNV Metaaltechniek. De vakbond CNV Metaaltechniek is gespecialiseerd in de cao voor de metaaltechnieksector. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over uw cao. Naast de cao kunt u bij hen ook terecht voor overige vragen en klachten. Het is daarom aan te raden om u aan te sluiten bij de vakbond CNV Metaaltechniek.

Samen met de vakbond CNV Metaaltechniek kunt u opkomen voor uw rechten en belangen. Dit is een prettig en fijn idee. U kunt de vakbond CNV Metaaltechniek zowel telefonisch als per mail bereiken. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken. Een persoonlijke afspraak is prettig omdat u dan al uw vragen kwijt kunt. Het is maar net wat u prettig vindt, het is in ieder geval wel aan te raden om u aan te melden bij de vakbond.